Risiko for restskat, hvis din ene boligskat falder, og den anden stiger

Du kan få en restskat på årsopgørelsen for 2024, hvis din ene boligskat falder, og du har fået skatterabat på den anden boligskat på forskudsopgørelsen for 2024

Lavere skatteprocent betyder lavere boligskat for de fleste boligejere i 2024. Hvis skatten stiger, har boligejerne fået en skatterabat.

På forskudsopgørelsen for skatteårene 2024 og 2025 sker der ikke en udligning af skatterabat på tværs af de 2 boligskatter: ejendomsværdiskat og grundskyld. Det betyder, at nogle boligejere i første omgang kan få en skatterabat, der er for stor.

Når disse boligejere senere får deres årsopgørelse for skatteårene 2024 og 2025, beregnes en tværgående skatterabat, hvor stigningen i den ene skat udlignes af faldet i den anden. Hvis rabatten på forskudsopgørelsen var for stor, kan de få en restskat.

Det gælder kun de boligejere, der får rabat på den ene boligskat og ikke den anden – og det vil typisk dreje sig om relativt små beløb.

Mulighed for tillægslån

Hvis du har tilvalgt indefrysningslån i 2024, har du mulighed for at få et tillægslån til at betale en eventuel restskat. Indefrysningsordningen kan til- og fravælges på din forskudsopgørelse. Det kan du gøre hele året. Du kan tilvælge indefrysning, selvom du på forskudsopgørelsen ikke står til stigninger. Dit valg videreføres fra år til år, hvis du ikke vælger om.

Du kan også vælge at lægge penge til side til at betale en eventuel restskat.