Sådan beregnes dækningsafgiften

33 kommuner opkræver dækningsafgift for ejendomme, der bruges til fx lager, kontor, butik, hotel, fabrik eller værksted. Her kan du læse, hvordan dækningsafgiften beregnes.

Sådan beregnes dækningsafgiften

Dækningsafgiften er en kommunal ejendomsskat. Den beregnes som en promille af den dækningsafgiftspligtige grundværdi i den offentlige ejendomsvurdering.

Inden dækningsafgiften beregnes, trækkes 20 % fra grundværdien. På den måde tager vi forbehold for den naturlige usikkerhed, der altid vil være, når man vurderer en ejendom.

Disse kommuner opkræver dækningsafgift

33 kommuner opkræver dækningsafgift for ejendomme, der bruges til fx lager, kontor, butik, hotel, fabrik eller værksted.

I 2022-2028 er der vedtaget en grænse for, hvor høj en promille hver kommune kan beregne dækningsafgift ud fra.

Eksempel på beregning og efterregulering af dækningsafgift

Her kan du se et eksempel på, hvordan den foreløbige og endelige dækningsafgift beregnes og efterreguleres for årene 2022-2025.

Se eksempel på beregning og efterregulering af dækningsafgift

Fra 2024 betaler du dækningsafgift over Skattekontoen

Fra 2024 flytter opkrævningen af grundskyld og dækningsafgift fra kommunen til staten. Du modtager et girokort med opkrævningen, som du er vant til, men indbetalingen vil være til din Skattekonto.

Skattekontoen giver dig et samlet overblik over dine erhvervsmæssige indberetninger, opkrævninger samt ind- og udbetalinger.

Log på Skattekontoen på skat.dk/tastselverhverv

Har du brug for hjælp til at komme i gang med at bruge Skattekontoen?

Se videoen Forstå Skattekontoen på under 2 minutter