Dækningsafgift på erhvervsejendomme

I 2024 opkræver vi i første omgang en foreløbig dækningsafgift beregnet ud fra en foreløbig vurdering, da den endelige vurdering ikke er klar. En stigningsbegrænsning på den endelige dækningsafgift bliver efter planen vedtaget i andet halvår af 2024.

Du betaler en foreløbig dækningsafgift for 2024

I 2024 opkræves du i første omgang en foreløbig dækningsafgift beregnet ud fra en foreløbig 2023-vurdering. Det skyldes, at den endelige vurdering ikke er klar. De fleste steder stiger grundværdien med 2023-vurderingerne. Det betyder, at nogle ejere opkræves en foreløbig dækningsafgift for 2024, der er markant højere end tidligere.

Vær dog opmærksom på, at der er indgået en politisk aftale om en stigningsbegrænsning, som forventes vedtaget, inden vi beregner den endelige dækningsafgift for 2024.

Du kan ansøge om selv at fastsætte beløbet for den foreløbige dækningsafgift

Den 30. maj er der vedtaget nye regler for dækningsafgiften, som betyder, at du kan ansøge om selv at fastsætte beløbet for den foreløbige dækningsafgift for 2024. Beløbet skal være mellem det, der blev opkrævet i dækningsafgift for 2023, og det, der opkræves for 2024.

Ansøg via blanketten

Hvad er dækningsafgift?

Dækningsafgift er en kommunal ejendomsskat, som opkræves i 33 kommuner. Dækningsafgiften beregnes på baggrund af den dækningsafgiftspligtige grundværdi i den offentlige ejendomsvurdering.

Læs mere om, hvilke kommuner der opkræver dækningsafgift, hvordan vi beregner dækningsafgiften, og se et eksempel på, hvordan den foreløbige og endelige dækningsafgift beregnes og efterreguleres for årene 2022-2025.

Læs mere om, hvordan vi beregner og efterregulerer dækningsafgiften