Nu kan du se din foreløbige ejendomsvurdering for 2022

1,7 mio. boligejere kan nu se deres foreløbige vurdering for 2022 her på Vurderingsportalen. Det er den vurdering, din boligskat i 2024 bliver beregnet ud fra.

I 2024 skal du betale boligskat af en offentlig ejendomsvurdering for 2022. Men den er ikke klar. Derfor betaler du i første omgang skat af en foreløbig vurdering.

Du kan se din foreløbige vurdering her på Vurderingsportalen.

Se din foreløbige vurderingLæs mere om de nye boligskatteregler i 2024

4 ud af 5 boligejere får skattelettelser – resten får skatterabat

For de fleste boligejere vil deres foreløbige vurdering være højere end tidligere vurderinger. Men boligskatterne følger ikke med op.

Lavere skattesatser betyder nemlig, at 4 ud af 5 boligejere vil få lavere boligskat trods en højere vurdering. Og en årlig skatterabat giver ro på boligskatten for den sidste femtedel.

Læs mere om de tiltag, der beskytter din boligøkonomi

Efterregulering, når du får din endelige vurdering

Når din endelige ejendomsvurdering er klar, bliver din boligskat genberegnet og efterreguleret. For de fleste ejendomme forventes den foreløbige vurdering dog ikke at afvige væsentligt fra den endelige. Efterreguleringen vil da være begrænset.

Under alle omstændigheder sikrer skatterabatten, at du ikke skal betale mere i samlet boligskat for 2024 med nye regler, end du skulle have betalt, hvis de nuværende regler var videreført.

Læs mere om efterregulering

Publiceret den 12. sept. 2023

Flere aktuelle artikler

Mest stillede spørgsmål lige nu