Det får du fra os – og det skal du gøre

Den første endelige vurdering, du får fra det nye vurderingssystem, er 2020-vurderingen. Det er ikke den samme som den, alle boligejere fik i efteråret 2023. Læs her, hvad 2020-vurderingen består af, og hvad du skal gøre i de forskellige situationer.

2 vurderinger inden for kort tid – forstå forskellen

Fordi de nye offentlige ejendomsvurderinger er forsinkede, kan du risikere at få flere vurderinger tæt på hinanden. Vurderingerne gælder for forskellige skatteår.

Læs om de 2 vurderinger, og forstå forskellen

Du hører fra os flere gange, når vi vurderer din ejendom

 1. 1
  Deklaration 2020 – data om din ejendom

  Deklarationen viser de oplysninger, din vurdering vil bygge på. Hvis du er enig, skal du ikke gøre noget. Er du uenig i data, kan du sende en indsigelse inden for 4 uger.

 2. 2
  Vurdering 2020

  Vurderingen viser din ejendomsværdi, grundværdi og beregningerne bag. Hvis du er enig, skal du ikke gøre noget. Er du uenig, kan du klage, når din klagemulighed åbner.

 3. 3
  Afgørelse om kompensation og besked om klage

  Du kan få kompensation, hvis du har betalt skat af en for høj vurdering i årene 2011-2020. Samtidig får du mulighed for at klage over din 2020-vurdering og eventuelle historiske vurderinger.

 4. 4
  Tilpasning af din boligskat

  Ejendomsvurderingen for 2020 bruges til at beregne din boligskat for 2021, 2022 og 2023. Indtil du får vurderingen, betaler du boligskat på et midlertidigt grundlag. Når du har fået vurderingen, bliver din boligskat beregnet på ny og efterreguleret.