Boligsalg

Se her, hvad du skal være opmærksom på, når du har solgt en ejerbolig.

Som boligejer betaler du 2 boligskatter: Ejendomsværdiskat og grundskyld. Du skal kun betale ejendomsværdiskat for den periode, du har rådighed over boligen. Du skal betale grundskyld, frem til køber overtager boligen.

Når du har solgt din bolig, skal du selv ændre din forskudsopgørelse. Ellers fortsætter du med at betale skat af en bolig, du ikke længere ejer.

Ret din forskudsopgørelse, når du sælger

Når du har godkendt de 2 trin, dannes et nyt skattekort på baggrund af dine rettelser. Din arbejdsgiver (eller anden udbetaler) får automatisk det nye skattekort, som bruges fra og med næste udbetaling.

Bemærk: Hvis du sælger din bolig efter den 1. september, skal du både rette forskudsopgørelsen for det år, du sælger boligen, og for året efter (når den er kommet). Oplysningerne overføres ikke automatisk.

Læs mere om skatten ved boligsalg på skat.dk

Har du fået brev om en bolig, du ikke længere ejer?

Hvis du ikke har oplyst om dit boligsalg på din forskudsopgørelse – eller ikke har godkendt ændringer til din grundskyld – kan du fortsat opleve at få skattebreve fra os. Du kan tjekke din forskudsopgørelse og se, om ejendommen fortsat står under ’Eksisterende ejendomme og grunde’ og du fortsat betaler ejendomsværdiskat eller grundskyld.
Hvis ejendommen stadig fremgår af din forskudsopgørelse, kan der være fejl i den ejerfortegnelse, som vi bruger, når vi sender ud.

Det er kommunen, der har ansvar for at opdatere ejerfortegnelsen. Hvis du har mistanke om, at den ikke er opdateret, kan du kontakte den kommune, som ejendommen ligger i.

Du er også meget velkommen til at kontakte os på 72 22 16 16, hvis du har fået brev om en ejendom, som du ikke længere ejer – og som ikke længere fremgår af din forskudsopgørelse.

Mulighed for at ændre din vurdering, hvis du vil sælge

I 2024 betaler du i første omgang en foreløbig skat af en foreløbig vurdering, da de endelige vurderinger endnu ikke er klar.

For de fleste ejendomme vil der ikke være væsentlig forskel på den foreløbige og den endelige vurdering. Men ved salg kan der være brug for at justere den foreløbige vurdering, så den afspejler udbudsprisen

Hvis den foreløbige vurdering er for høj, vil udgifterne til boligskat se højere ud, end de faktisk bliver, når den endelige vurdering kommer. Det kan besværliggøre et salg. Hvis du vil sælge din bolig, kan du derfor få ændret den foreløbige vurdering, så den svarer til udbudsprisen omregnet til 2022-niveau. Det er den pris, som ejendommen ville have haft, hvis den var sat til salg den 1. januar 2022.

Læs mere om de særlige muligheder for at få ændret den foreløbige vurdering