Besked til boligejere, der opkræves for lidt i boligskat

Nogle boligejere kan få en restskat på årsopgørelsen for 2024, hvis deres ene boligskat faldt, og de fik skatterabat på den anden på forskudsopgørelsen for 2024.

I 2024 fik vi nye boligskatteregler. Det betød lavere skat for de fleste. Hvis skatten steg, fik boligejerne en skatterabat.

Nogle boligejere står i den særlige situation, at de har fået en skatterabat på deres ene boligskat og en skattelettelse på den anden. På forskudsopgørelsen for skatteårene 2024 og 2025 sker der ikke en udligning af skatterabat på tværs af de 2 boligskatter: ejendomsværdiskat og grundskyld. Det betyder, at nogle boligejere i første omgang har fået en skatterabat, der er for stor – og derfor opkræves for lidt i boligskat i 2024. Det vil dog typisk dreje sig om relativt små beløb.

Når deres årsopgørelse for 2024 senere beregnes, vil den manglende betaling indgå i deres samlede skatteopgørelse, og de kan risikere, at de skal betale en restskat. Der er dog mange faktorer, der spiller ind, når årsopgørelsen beregnes.

Hvis boligejerne har indefrysningslån, får de automatisk et tillægslån, der dækker den manglende betaling. Det gælder langt de fleste boligejere.

Boligejerne får direkte besked, hvis de bliver berørt med beløb over 5.000 kroner.

Vi har desuden lavet en guide, hvor boligejerne kan få en idé om, hvorvidt de er berørt, og hvor stort beløbet er.

Læs mere om restskat/tillægslån, hvis vi har opkrævet for lidt i boligskat