Få overblik over skatter på landbrugs- og skovejendomme

Her på siden kan du få et overblik over, hvordan landbrugs- og skovejendomme bliver beskattet.

Hvis din ejendom er kategoriseret som en landbrugs- eller skovejendom, og du har en bolig på grunden, betaler du 2 slags skatter:

  • Grundskyld – både for boligens grund, produktionsjorden og den øvrige jord (fx jord med andet erhvervsmæssigt formål)

  • Ejendomsværdiskat for helårsboligen (som du bor i) og/eller et sommerhus med tilhørende grund.

Boligskatterne (grundskyld og ejendomsværdiskat for boligen) betaler du over forskuds- og årsopgørelsen, og betalingen vil derfor ske som en del af den løbende skattebetaling.

Du kan se grundskylden for din bolig og ejendomsværdiskatten på forskudsopgørelsen for 2024.

Grundskyld for produktionsjorden og den øvrige jord opkræves over Skattekontoen. Du får en opkrævning med digital post hvert år i december.

Læs mere om opkrævning over Skattekontoen

Nye skatteregler for landbrugs- og skovejendomme fra 2024

Folketinget vedtog i foråret 2023 nye ejendomsskatteregler, der trådte i kraft den 1. januar 2024.

  • For boligdelen af din landbrugs- og skovejendom er der vedtaget lavere skattesatser. Det betyder lavere boligskat for de fleste. Resten får en skatterabat, der beskytter deres boligøkonomi.
  • For produktionsjorden videreføres skattesatsen, der typisk er lavere end på øvrige ejendomme, og der indføres en stigningsbegrænsning på grundskylden.
  • For jord med andet erhvervsmæssigt formål er der vedtaget en lavere skattesats, og der indføres en ny stigningsbegrænsning på grundskylden.

Har din ejendom skiftet kategori?

Hvis din ejendom har skiftet kategori til ejerbolig eller erhvervsejendom, er dine ejendomsskatter omfattet af skatteloft og skattestop frem til den 1. januar 2024. Herefter vil der være stigningsbegrænsning eller skatterabat på grundskyld og skatterabat på ejendomsværdiskatten.

Læs mere om beskatning af landbrugs- og skovejendomme