Om boligskatterne, hvis din ejendomsvurdering er blevet højere

Når du får din nye vurdering, tilpasser vi automatisk din ejendomsværdiskat og grundskyld. For de fleste boligejere får det dog ingen eller begrænset betydning, da der fortsat er skattestop på ejendomsværdiskatten og skatteloft på grundskylden.

Din ejendomsvurdering bruges til at beregne, hvor meget du betaler i boligskatter. Langt de fleste boligejere skal ikke betale mere i løbende boligskatter i de kommende år, fordi man fortsat er beskyttet af et skattestop på ejendomsværdiskatten og af et skatteloft med stigningsbegrænsning på grundskylden. Eventuelle stigninger i grundskylden kan man indefryse, så man først skal betale, når man sælger sin bolig.

Du vil heller ikke blive opkrævet ekstra boligskatter, hvis du i årene 2011 til 2020 har betalt skat af en for lav vurdering.

Skattestop på ejendomsværdiskatten

Der er skattestop på ejendomsværdiskatten. Skattestoppet betyder, at du som boligejer betaler ejendomsværdiskat af den laveste af disse 3 værdier:

  1. Ejendomsværdien for 2001 plus 5 %
  2. Ejendomsværdien for 2002
  3. Seneste vurdering. Fra januar 2021 vil det være ejendomsværdien for 2020 fratrukket 20 %.

De fleste boligejere har hidtil betalt ejendomsværdiskat af nr. 1 eller 2 og vil blive ved med det efter den nye vurdering. På den måde sørger skattestoppet for, at din ejendomsværdiskat som hovedregel ikke stiger – heller ikke selvom din vurdering er steget.

Læs mere: I visse tilfælde kan ejendomsværdiskatten stige, når du får en ny vurdering

Skatteloft på grundskylden (ejendomsskatten)

Et skatteloft på grundskylden betyder, at den skat, du betaler til kommunen, højst kan stige 2,8 % om året fra 2022 til 2024. Det gælder også, selvom din nye ejendomsvurdering er blevet højere.

Kommunen indefryser eventuelle stigninger i din grundskyld, men du kan også vælge at betale dem løbende.

Læs mere om indefrysning af stigninger i grundskylden

Nye skatteregler fra 2024

I 2024 kommer der nye skatteregler. Men du er sikret mod pludselige stigninger i boligskatterne, selvom skattestoppet og skatteloftet udfases. Der kommer nemlig en rabat- og indefrysningsordning for nuværende boligejere.

Læs mere om de nye regler for boligskat fra 2024