Ny vurdering: Hvad sker der med din skat?

Vi bruger din ejendomsvurdering til at beregne, hvor meget du skal betale i skat. Hvis din nye ejendomsvurdering er højere end før, er du sikret mod stigninger i boligskatterne.

Vi er i øjeblikket i gang med at sende de nye ejendomsvurderinger ud til boligejerne. Vurderingerne sendes ud i etaper.

Din nye ejendomsvurdering danner grundlag for dine boligskatter fra januar 2021, uanset hvornår du modtager vurderingen.

Du er sikret mod pludselige skattestigninger

Der er skattestop på ejendomsværdiskatten og skatteloft på grundskylden. Det betyder, at du ikke skal betale mere i skat, selvom der nu kommer nye ejendomsvurderinger. Er din vurdering faldet, skal du betale mindre end hidtil.

Når du har fået din nye ejendomsvurdering, tilpasser vi din beskatning. Men for langt de fleste boligejere vil det altså ikke få nogen økonomisk betydning på grund af det skattestop og skatteloft, der sikrer mod pludselige stigninger frem til 2024.

Læs mere om din nye ejendomsvurderings betydning for dine boligskatter på skat.dk

Forsigtighedsprincip i vurderingerne

Der er vedtaget et forsigtighedsprincip i forbindelse med de nye vurderinger. Det betyder, at det beløb, boligejere skal betale skat af, sættes 20 % lavere end vurderingen.

Læs mere om forsigtighedsprincippet i de nye vurderinger

Dine boligskatter fra 2024

I 2024 kommer der nye regler for boligskatter. Det betyder lavere satser for ejendomsværdiskat og grundskyld for dig som boligejer.

Læs mere om de nye regler for boligskat fra 2024