Gå til hovedindhold

Om boligskatterne, hvis din ejendomsvurdering er blevet højere

Skattestop og skatteloft betyder, at du er beskyttet mod stigninger i dine boligskatter i de kommende år.

Din ejendomsvurdering bruges til at beregne, hvor meget du betaler i boligskatter. Du skal ikke betale mere i boligskatter i de kommende år, fordi du fortsat er beskyttet af et skattestop på ejendomsværdiskatten og af et skatteloft på grundskylden.

Du vil heller ikke blive opkrævet ekstra boligskatter, hvis du i årene 2011 til 2020 har betalt skat af en for lav vurdering.

Skattestop på ejendomsværdiskatten

Der er skattestop på ejendomsværdiskatten. Skattestoppet betyder, at du som boligejer betaler ejendomsværdiskat af den laveste af disse 3 værdier:

  1. Ejendomsværdien for 2001 plus 5 %
  2. Ejendomsværdien for 2002
  3. Seneste vurdering. Fra januar 2021 vil det være ejendomsværdien for 2020 fratrukket 20 %.

De fleste boligejere skal stadig betale ejendomsværdiskat af nummer 1 eller 2. Men for nogle boliger vil den nye vurdering være så lav, at ejerne skal betale mindre i ejendomsværdiskat.

Skatteloft på grundskylden

Et skatteloft på grundskylden betyder, at den skat, du betaler til kommunen, højst kan stige 2,8 % om året fra 2022 til 2024. Det gælder også, selvom din nye ejendomsvurdering er blevet højere.

Kommunen indefryser eventuelle stigninger i din grundskyld, men du kan også vælge at betale dem løbende.

Læs mere om indefrysning af stigninger i grundskylden på skat.dk

Se eksempler på, hvad de nye regler betyder

Først når du har fået din ejendomsvurdering, kan Skattestyrelsen beregne, hvad din nye vurdering betyder for din boligskat. Men allerede nu kan du på Skatteministeriets hjemmeside finde eksempler på, hvad de nye skatteregler vil betyde for typiske boliger i alle landets kommuner.

Se eksemplerne for din kommune

Nye skatteregler fra 2024

I 2024 kommer der nye skatteregler. Men du er sikret mod pludselige stigninger i boligskatterne, selvom skattestoppet og skatteloftet udfases. Der kommer nemlig en rabat- og indefrysningsordning for nuværende boligejere.

Læs mere om de nye regler for boligskat fra 2024