Nye boligskatteregler fra 2024

I 2024 får vi nye boligskatteregler. Det betyder skattelettelser til 4 ud af 5 boligejere. Resten får en skatterabat, som beskytter deres boligøkonomi. Det fremgår af et lovforslag, som forventes at blive vedtaget til sommer.

Tryghed for dig som boligejer

I 2024 skal boligejerne betale skat af deres vurdering for 2022. For de fleste boligejere er den højere end den, de hidtil har betalt skat af. Det skyldes blandt andet, at boligpriserne generelt er steget. Især huse og ejerlejligheder i og omkring de større byer vil opleve højere vurderinger end tidligere. Men de højere vurderinger skal ikke føre til højere boligskatter. Det vil et bredt flertal i Folketinget sikre med en række tiltag, der giver tryghed for dig som boligejer ved overgangen til de nye vurderinger:

Se den typiske boligskat med de nye boligskatteregler

På Skatteministeriets hjemmeside kan du prøve en boligskatteberegner. Den illustrerer den forventede virkning af de nye boligskatteregler og de nye ejendomsvurderinger i landets kommuner. Beregneren bygger på modelvurderinger, og beregninger foretaget via boligskatteberegneren er derfor vejledende. De viste værdier er ikke et udtryk for, hvad man som boligejer med sikkerhed skal betale i boligskatter for en specifik ejendom.

Prøv boligskatteberegneren på Skatteministeriets hjemmeside