Skatterabat, hvis du bygger om

Læs her, hvad du skal være opmærksom på i forhold til skatterabat, hvis du bygger om. Skatterabatten er relevant, hvis dine samlede boligskatter i 2024 er højere med de nye skatteregler, end de ville have været med de gældende regler.

Hvis der er sket en større ombygning, kan der være grundlag for en omvurdering. Hvis din ombygning skal være en del af beregningen af skatterabat, kræver det, at ombygningen er færdigmeldt til kommunen senest 1. januar 2024.

Færdigmeldt senest 1. januar 2024

Hvis din ombygning er færdigmeldt senest 1. januar 2024, har du mulighed for skatterabat på både grundskyld og ejendomsværdiskat for hele din bolig, som den fremstår efter ombygningen.

Hvis ombygningen er færdig efter 1. januar 2024, er du også omfattet af skatterabatten på både grundskyld og ejendomsværdiskat. Rabatten på ejendomsværdiskatten beregnes dog kun af værdien af din bolig, som den fremstod inden ombygningen. Det betyder, at din samlede boligskat formentlig vil stige fra 2024 til 2025.

Men før de nye regler for boligskat – og datoen for dem – kan træde i kraft, skal de endeligt vedtages af Folketinget. Reglerne kan derfor ende med at blive udformet anderledes end det, vi beskriver i denne artikel.

Læs mere om de 2 typer ejendomsskat, du betaler: Ejendomsværdiskat og grundskyld

Eksempel 1: Skatterabat på ejendomsværdiskat efter ombygning

Andreas og Stine renoverer deres parcelhus i foråret 2023 og færdigmelder det ombyggede hus til kommunen i oktober 2023.

Andreas og Stine har mulighed for at få skatterabat på både ejendomsværdiskat og grundskyld ved overgangen til de nye skatteregler i 2024.

Skatterabatten på ejendomsværdiskat tager udgangspunkt i vurderingen af huset, som det fremstår efter ombygningen, fordi ombygningen er færdig inden 1. januar 2024.

Eksempel 2: Skatterabat på ejendomsværdiskat før ombygning

Caroline og Lasse renoverer deres sommerhus i efteråret 2023 og færdigmelder det ombyggede sommerhus til kommunen i februar 2024.

Caroline og Lasse har mulighed for at få skatterabat på både ejendomsværdiskat og grundskyld ved overgangen til de nye skatteregler i 2024.

Skatterabatten i ejendomsværdiskat tager dog udgangspunkt i sommerhuset, som det fremstod før ombygningen, fordi ombygningen først er færdigmeldt efter 1. januar 2024. Formentlig vil ejendomsværdiskatten derfor stige i 2025, når der tages hensyn til ombygningen i beskatningen. Der vil ikke være skatterabat for denne del af stigningen.