Se, hvad der sker med skatten, hvor du bor

Den 1. januar 2024 kommer der nye boligskatteregler. Se, hvad det betyder for din boligskat.

Med de nye boligskatteregler vil boligskatten følge værdien af din ejendom, så den stiger og falder i takt med din ejendomsvurdering. Til gengæld sænkes skatteprocenten så meget, at 4 ud af 5 boligejere får lavere boligskat.

Nogle steder er ejendomspriserne steget så meget, at skatterne stiger trods lavere satser. Det gælder særligt de dyreste huse og ejerlejligheder. Hvis din samlede boligskat stiger med de nye skatteregler, får du en skatterabat, som beskytter din boligøkonomi.

Prøv vores skattebarometer, og se, om du har størst sandsynlighed for skattelettelse eller skatterabat

Få en idé om, hvad du skal betale i boligskat i 2024

Når din forskudsopgørelse kommer i november, kan du se, hvad du skal betale i boligskat i 2024. Men allerede nu kan du prøve vores simple beregner og få en idé om, hvad din maksimale boligskat bliver. Vær opmærksom på, at beregneren ikke kan vise, om du skal have en skatterabat. Læs mere, og prøv den simple beregner.

Se, hvor i landet boligejerne kan forvente lavere skatter

Skatteministeriet har lavet nogle typeeksempler, der indikerer, hvor i landet de nye boligskatteregler giver skattelettelser og skatterabat. Eksemplerne er delt op i huse og ejerlejligheder. Derudover er de delt op i billige, typiske og dyre ejendomme – i forhold til gennemsnittet for den kommune, de ligger i. Der vil være undtagelser inden for den enkelte kommune, ejendomstype og prisklasse.