Indefrysningslån

I 2024 kommer der nye boligskatteregler. Skattelettelser og skatterabat vil beskytte din boligøkonomi ved overgangen til de nye regler. Hvis skatten senere stiger, kan du indefryse stigningerne med et lån.

Indefrysningslån

De nye boligskatteregler træder i kraft den 1. januar 2024. De sikrer, at du som boligejer ikke kommer til at betale mere i boligskat i 2024 med de nye boligskatteregler, end du skulle have betalt med de nuværende regler.

I de nuværende regler er der skattestop på ejendomsværdiskatten og skatteloft på grundskylden. Skatteloftet betyder, at grundskylden kan stige lidt hvert år. Det kan den også fra 2023 til 2024. En særlig regel om stigningsbegrænsning gør dog, at grundskylden maksimalt kan stige med 2,8 % fra 2023 til 2024. Denne stigning kan du vælge at indefryse med et lån - ligesom de foregående år.

Indefrysning af både ejendomsværdiskat og grundskyld

Hvis skatterne stiger efter 2024, kan du indefryse stigninger i både ejendomsværdiskat og grundskyld. Det fremgår af den nye ejendomsskattelov.

Pensionister kan fortsat låne til betaling af grundskyld

Pensionister kan låne til deres grundskyld. Frem til 2024 ligger låneordningen i kommunen. Fra den 1. januar 2024 overgår ordningen til Skatteforvaltningen, men vilkårene vil i hovedtræk være de samme.

Læs mere om muligheden for pensionistlån