Få en idé om din boligskat i 2024

I 2024 får vi nye boligskatteregler. Det betyder lavere skat for 4 ud af 5 boligejere, fordi skattesatserne sænkes markant. Prøv vores simple beregner, og få en idé om, hvad du skal betale i boligskat i 2024.

Skattelettelse eller skatterabat?

Med de nye regler får langt de fleste boligejere lavere boligskat, fordi skattesatserne generelt sættes mere ned, end vurderingerne er steget. Hvis du bor et sted, hvor boligpriserne er steget så meget, at skatterne ville stige trods lavere satser, får du en skatterabat, som beskytter din boligøkonomi.

Se din boligskat på forskudsopgørelsen i november

Du kan se din boligskat i 2024, når du får din forskudsopgørelse i midten af november. Inden da kan du få en idé om din maksimale boligskat i 2024 med vores simple beregner.

Bemærk: Du får en skatterabat, hvis skatten stiger med de nye regler for boligskat i 2024. Men det viser den simple beregner ikke. Se, hvordan skatterabatten holder din boligskat i ro.

Længere nede på siden kan du se, hvordan du finder dine skatte-oplysninger for 2023, så du kan sammenligne med resultatet fra den simple beregner.

Tast din adresse, og få en idé om boligskatten i 2024

  Skat af en foreløbig vurdering

  I 2024 skal du betale boligskat af den offentlige ejendomsvurdering for 2022 (2023 i enkelte tilfælde). Men den er ikke klar. Derfor betaler du i første omgang skat af en foreløbig vurdering. Det er også den foreløbige vurdering, som den simple beregner bygger på, når den udregner din boligskat i 2024.

  Se din foreløbige vurdering

  Efterregulering, når du får din endelige vurdering

  Når din endelige ejendomsvurdering er klar, vil din boligskat blive genberegnet og efterreguleret. For de fleste ejendomme vil der ikke være væsentlig forskel på den foreløbige og endelige vurdering. Efterreguleringen vil derfor for de fleste boligejere være begrænset.

  Vi forventer at udsende de endelige 2022-vurderinger fra 2025.

  Se, hvad der sker hvornår, og læs mere om efterregulering