Boligejere får besked om boligskatten for 2021-23

I disse uger får mange besked om evt. ændringer i skatten for 2021-23. Skatten for disse år er i første omgang opkrævet på et midlertidigt grundlag. Nu beregner vi den endelige skat på baggrund af 2020-vurderingen og efterregulerer ved ændringer.

Boligskat på et foreløbigt grundlag

Da boligskatten for 2021, 2022 og 2023 blev beregnet, var 2020-vurderingen endnu ikke klar. Derfor er boligskatten for disse år i første omgang blevet opkrævet på et midlertidigt grundlag. Nogle boligejere har allerede fået efterreguleret skatten på baggrund af 2020-vurderingen. Nu har vi sendt 2020-vurderinger ud til mange flere boligejere og fortsætter med efterregulering af deres boligskat.

Efterregulering af grundskyld: Ny ejendomsskattebillet fra kommunen

Når vi har beregnet den endelige grundskyld på baggrund af 2020-vurderingen, sender kommunen nye ejendomsskattebilletter.

Skatteloft begrænser stigningen

Til og med 2023 var der skatteloft på grundskylden. Det betyder, at 2020-vurderingen får begrænset økonomisk betydning for de fleste boligejere.

Hvis du har betalt for meget i grundskyld i årene 2021-2023, får du penge tilbage. Har du betalt for lidt, får du en opkrævning. Hvis du var tilmeldt indefrysningsordningen i 2021-2023, kan du vente med at betale.

Udskudt betaling

Langt de fleste boligejere var tilmeldt indefrysningsordningen for grundskyld i perioden 2021-2023. Hvis deres grundskyld stiger, når skatterne efterreguleres, bliver stigningen indefrosset med et lån.

Lånet skal først betales tilbage, når de sælger deres ejendom. De får altså ikke en opkrævning på skattebilletterne for 2021-2023, hvis deres grundskyld er steget.

En eventuel indefrysning vil fremgå af regnskabet på den skattebillet, som kommunen sender. Men skattebilletten giver ikke overblik over dit samlede indefrysningslån for alle år. Det kan du se i kommunens årlige oversigt over dine samlede indefrysningslån og eventuelle pensionistlån. Den kommer typisk i starten af året.

Kontakt kommunen, hvis du har spørgsmål

Hvis du har spørgsmål om efterregulering af din grundskyld, skal du kontakte din kommune.

Læs mere om efterregulering af grundskylden

Efterregulering af ejendomsværdiskat: Besked på årsopgørelsen

Når vi har beregnet den endelige ejendomsværdiskat på baggrund af 2020-vurderingen, får du en ny årsopgørelse. Hvis du har ejet ejendommen i både 2021, 2022 og 2023, får du 3 nye årsopgørelser.

Ingen ændring for de fleste

For langt de fleste boligejere vil genberegningen ikke føre til ændringer i ejendomsværdiskatten, fordi der var skattestop til og med 2023.

Læs mere om efterregulering af ejendomsværdiskatten