Mest stillede spørgsmål lige nu

Her kan du læse svaret på de mest stillede spørgsmål lige nu og få hjælp til at finde mere information.

Hvornår kommer min vurdering, og hvad skal jeg gøre?

Vi kan desværre ikke sige, præcist hvornår din nye ejendomsvurdering kommer, da vurderingerne bliver sendt ud i etaper. Vi er i øjeblikket i gang med enfamilieshuse. Herefter vurderer vi andre ejerboliger, fx sommerhuse og ejerlejligheder, og derefter erhvervsejendomme, leje- og andelsboliger. Vi giver dig besked med digital post, hver gang du skal foretage dig noget.

Hvornår kommer din vurdering, og hvad skal du gøre? 

Hvordan får jeg rettet oplysningerne i BBR?

Når vi vurderer din ejendom, bruger vi oplysninger fra BBR. Derfor er det vigtigt, at du sørger for, at oplysningerne altid er opdaterede. Faktisk har du pligt til selv at rette dem, hvis der er fejl eller mangler.

Læs her, hvordan du retter dine BBR-data

Jeg har fået min vurdering for 2020. Hvornår kan jeg klage?

Når du har fået din vurdering for 2020, går der noget tid, før du kan klage. Vi giver dig besked med digital post, når din klagemulighed åbner. Herefter har du 90 dage til at klage.

Læs mere om, hvordan du klager

Hvornår får jeg min kompensation via tilbagebetalingsordningen?

Når du har fået din vurdering for 2020, går der noget tid, før vi sender dig din afgørelse om kompensation. Vi giver dig besked med digital post, når den er klar. Når du har fået afgørelsen om kompensation, udbetaler vi automatisk beløbet til din NemKonto efter ca. 5 måneder.

Jeg har tidligere fået en årsopgørelse for 2021. Hvorfor får jeg nu en ny?

Hvis du har fået din vurdering for 2020, får du en ny årsopgørelse for 2021. Det skyldes, at den første årsopgørelse var baseret på en tidligere ejendomsvurdering og ikke din nye ejendomsvurdering for 2020. Derfor har vi nu tilpasset din årsopgørelse, så din 2020-vurdering indgår i dit beskatningsgrundlag i stedet for den tidligere ejendomsvurdering.

Har du andre spørgsmål?

Hvis du har andre spørgsmål end dem ovenfor, er du altid velkommen til at ringe eller skrive til os.

Du kan også kigge i vores store samling af spørgsmål og svar: FAQ - spørgsmål og svar om ejendomsvurderinger