Mest stillede spørgsmål lige nu

Her kan du læse svaret på de mest stillede spørgsmål lige nu og få hjælp til at finde mere information.

Hvad kommer de nye boligskatteregler i 2024 til at betyde for mig?

Den 1. januar 2024 kommer der nye regler for boligskat. De betyder skattelettelser til 4 ud af 5 boligejere. Resten får en skatterabat, som beskytter deres boligøkonomi.

Læs mere om de nye boligskatteregler

Stiger din boligskat, når der kommer nye boligskatteregler 1. januar 2024?

Med de nye boligskatteregler vil boligskatten følge værdien af din ejendom, så den stiger og falder i takt med din ejendomsvurdering. Til gengæld sænkes skatteprocenten så meget, at 4 ud af 5 boligejere skal betale mindre i boligskat i 2024.

Hvis din samlede boligskat stiger pga. de nye boligskatteregler, vil du få en skatterabat. Den sikrer, at du som boligejer ikke kommer til at betale mere i boligskat i 2024 med de nye boligskatteregler, end du skulle have betalt med de nuværende regler.

Læs mere om de nye boligskatteregler

Venter du på din vurdering, men har modtaget deklarationen?

Nogle boligejere må vente lidt længere på deres vurdering end de planlagte 10 uger. De boligejere, det drejer sig om, modtog deres deklaration i sommeren 2023. Vi sender vurderingen så hurtigt, vi kan, og beklager forsinkelsen.

Kan du ikke finde en downloadet pdf på din iPhone eller iPad?

Er du en af de Apple-brugere, der har haft problemer med at finde pdf’er på iPhone eller iPad? Så prøv at tjekke, om filen er blevet downloadet i filarkiv på din iPhone eller iPad. Filen skifter navn, når du downloader den, så du skal lede efter den senest downloadede fil.

Sådan finder du en downloadet pdf

Har du fået vurderingen for 2020, men venter på brev om kompensation og klage?

En mindre gruppe boligejere må vente lidt længere på deres brev om kompensation og klagemulighed. Vi giver dig besked, hvis du er berørt af forsinkelsen.

Læs mere om forsinkelsen

Hvordan får jeg rettet oplysningerne i BBR?

Når vi vurderer din ejendom, bruger vi oplysninger fra BBR. Derfor er det vigtigt, at du sørger for, at oplysningerne altid er opdaterede. Faktisk har du pligt til selv at rette dem, hvis der er fejl eller mangler.

Læs her, hvordan du retter dine BBR-data

Hvornår får jeg min kompensation via tilbagebetalingsordningen?

Når du har fået din vurdering for 2020, går der noget tid, før vi sender dig din afgørelse om kompensation. Vi giver dig besked med digital post, når den er klar. Når du har fået afgørelsen om kompensation, udbetaler vi automatisk beløbet til din NemKonto efter ca. 5 måneder.

Hvornår kommer min vurdering, og hvad skal jeg gøre?

Vi kan desværre ikke sige, præcist hvornår din nye ejendomsvurdering kommer, da vurderingerne bliver sendt ud i etaper. Vi er i øjeblikket i gang med enfamilieshuse. Herefter vurderer vi andre ejerboliger, fx sommerhuse og ejerlejligheder, og derefter erhvervsejendomme, leje- og andelsboliger. Vi giver dig besked med digital post, hver gang du skal foretage dig noget.

Hvornår kommer din vurdering, og hvad skal du gøre? 

Har du andre spørgsmål?

Hvis du har andre spørgsmål end dem ovenfor, er du altid velkommen til at ringe eller skrive til os.

Du kan også kigge i vores store samling af spørgsmål og svar: FAQ - spørgsmål og svar om ejendomsvurderinger