Gå til hovedindhold

Penge tilbage til dig, der har betalt skat af en for høj vurdering

Som boligejer får du penge tilbage, hvis du har betalt skat af en for høj værdi i årene 2011-2020. Du bliver ikke opkrævet ekstra skat, hvis du har betalt skat af en for lav værdi.

Ejendomsvurderingerne har ikke været retvisende og har derfor været fastfrosset siden 2011 

Fra andet halvår af 2020 og frem kommer der nye offentlige ejendomsvurderinger, som bliver mere retvisende og gennemskuelige end tidligere. De nye vurderinger korrigeres med forsigtighedsprincippet og tilbageskrives til 2011 med den mellemliggende, lokale prisudvikling. Disse tilbageskrevne værdier sammenlignes med beskatningsgrundlagene for ejendomsværdiskat og grundskyld i perioden mellem 2011 og 2020. Denne sammenligning vil vise, at nogle boligejere har været beskattet af en for høj værdi.

Hvis du har betalt skat af en for høj værdi

Hvis det viser sig, at du har betalt skat af en værdi, der var for høj, får du penge tilbage.
Du skal ikke gøre noget. Skattestyrelsen undersøger automatisk, om en nuværende eller tidligere ejer af en bolig har penge til gode.
Har du betalt for meget, får du besked om det, når du får din nye ejendomsvurdering. Du får et brev, hvor du kan se størrelsen af tilbagebetalingen, og hvornår du kan forvente at få beløbet sat ind på din NemKonto.

Hvis du har betalt skat af en for lav værdi

Du får også en besked, hvis du har betalt boligskatter af en for lav værdi. Men du bliver ikke opkrævet ekstra skat med tilbagevirkende kraft.
Det er forventningen, at det særligt er ejere i og omkring de større byer, som har betalt boligskatter af en for lav værdi.