Indefrysningslån og pensionistlån

I 2024 kommer der nye boligskatteregler. Skattelettelser og skatterabat vil beskytte din boligøkonomi ved overgangen til de nye regler. Hvis skatten senere stiger, kan du indefryse stigningerne.

Indefrysningslån

De nye boligskatteregler træder i kraft den 1. januar 2024. De sikrer, at du som boligejer ikke kommer til at betale mere i boligskat i 2024 med de nye boligskatteregler, end du skulle have betalt med de nuværende regler.

I de nuværende regler er der skattestop på ejendomsværdiskatten og skatteloft på grundskylden. Skatteloftet betyder, at grundskylden kan stige lidt hvert år. Det kan den også fra 2023 til 2024 med de nuværende regler.

Indefrysning af både ejendomsværdiskat og grundskyld

Hvis din grundskyld stiger fra 2023 til 2024, kan du efter gældende regler indefryse stigningen – ligesom de foregående år. Hvis skatterne stiger efter 2024, kan du indefryse stigninger i både ejendomsværdiskat og grundskyld. Det fremgår af den nye ejendomsskattelov.

Pensionister kan fortsat låne til betaling af grundskyld

Pensionister kan låne til deres grundskyld. Frem til 2024 ligger låneordningen i kommunen. Fra den 1. januar 2024 overgår ordningen til Skatteforvaltningen, men vilkårene vil i hovedtræk være de samme.

Fra 2024 skal man ansøge om – og tilbagebetale – nye pensionistlån via TastSelv/boligskattelån på skat.dk. Lån oprettet før 2024 skal fortsat betales tilbage til kommunen. Det er også kommunen, der kan oplyse, hvor meget du evt. har lånt frem til den 1. januar 2024.