Gå til hovedindhold

Vil du sende en indsigelse?

Mangler der oplysninger i din deklaration, eller er der fejl i data? Læs, hvordan du giver os besked i en indsigelse.

Du kan sende os dine oplysninger i en indsigelse

Før vi vurderer din ejendom, sender vi dig de oplysninger, vi har tænkt os at bruge til din vurdering. Det er det, vi kalder deklarationen. Når du har modtaget den, begynder din deklarationsperiode. Den varer 4 uger, hvor du har mulighed for at sende en indsigelse.

Fejl i BBR-oplysninger skal du selv rette på bbr.dk/ret

Forkerte oplysninger i din deklaration kan skyldes, at oplysningerne ikke er opdateret i BBR. Når vi vurderer din ejendom, bruger vi nemlig altid de oplysninger, der var registreret i BBR på vurderingsterminen.

Hvis vi skal nå at få dine ændringer med i vurderingen, skal du give os besked ved at sende en indsigelse, inden din deklarationsperiode udløber. I indsigelsen skal du dokumentere, at ændringerne er endeligt registreret i BBR.

Læs, hvordan du retter BBR-oplysninger, når du allerede har fået din deklaration

Hvad er fristen for at sende en indsigelse?

Du kan sende en indsigelse i deklarationsperioden. Altså fra du har modtaget din deklaration og i 4 uger fra datoen, der står på brevet.

Læs mere om fristen for indsigelse, og hvad du kan gøre efter fristen

Hvad sker der, når du har sendt en indsigelse?

En vurderingsmedarbejder vurderer, om forholdene påvirker værdien af din ejendom så meget, at det får indflydelse på vurderingen, og du kan få et tillæg eller et nedslag.

Svaret på din indsigelse finder du i vurderingen, når den kommer

Hvis de oplysninger du sender til os, har betydning for din ejendomsværdi eller grundværdi, vil du få et tillæg eller et nedslag. Du kan se det under tillæg og nedslag i vurderingen, når den kommer. Det står under ejendomsværdi eller grundværdi eller begge steder.

Hvis oplysningerne i din indsigelse ikke påvirker værdierne, får du et brev fra os med en begrundelse. Du får brevet nogle dage før vurderingen.

Er du i tvivl, så ring til os

Det kan være svært vide, om det er relevant for dig at sende en indsigelse. Derfor er du selvfølgelig altid velkommen til at ringe til os på 72 22 16 26, hvis du er i tvivl om noget.